Or i bronze en el debut de Sergio Garrote en els Jocs Paralímpics de Tòquio 2021

El cèlebre ciclista de “handbike” Sergio Garrote aconsegueix l’or en la contrarellotge i el bronze en la prova en ruta dels Jocs Paralímpics de Tòquio 2021.

El ciclista català Sergio Garrote ha demostrat de nou, tot i el seu debut en els Jocs Paralímpics de Tòquio 202, en ser un dels millors ciclistes especialistes en “handbike”, una bicicleta impulsada únicament amb les mans.

Tant l’or com el bronze aconseguit per Sergio Garrote, van ser guanyats en les carreres celebrades al Circuit Internacional de Velocitat de Fuji i els seus voltants. El recorregut de la contrarellotge va ser de 16 quilòmetres i el de la prova en ruta de 52,8 quilòmetres.

La grandesa de Sergio Garrote va quedar de nou patent en les seves declaracions després de guanyar l’or en la contrarellotge: “Ni en els meus millors somnis podia imaginar aconseguir això aquí. Reconec que quan vaig veure el circuit s’em va moure una mica per dins. Era el terreny que més m’agrada. Jo sóc molt escalador i m’agrada pujar, però no m’ho imaginava. Fa un mes i mig lluitava per l’arc de Sant Martí i no va poder ser, però aquí venia a rescabalar-de tot perquè això era el cim, el final d’un treball i més en aquesta prova reina, en la qual es disparen els grans “.

Garrote no va poder contenir les llàgrimes després de finalitzar la prova a la zona mixta de l’Circuit de Fuji i va dedicar aquest èxit a la seva dona i tota la seva família. “Aquesta medalla i aquest triomf jo no seria capaç de fer-ho sense ells”, va apuntar.

Sergio Garrote va patir un accident laboral mentre treballava en una obra, el qual li va causar una lesió medul·lar. Amb estudis de Medicina i Criminologia, el ciclista català ha aconseguit grans resultats. Als sis mesos de debutar, ja va guanyar una Copa d’Espanya i una setmana després de proclamar campió d’Europa.

En 2016 va guanyar la contrarellotge, la ruta i els relleus per equips en el Campionat d’Espanya. En 2018 es va alçar amb l’or en la ruta a la carretera del Mundial celebrat a Canadà. En 2019 es va convertir en el número u de la classificació mundial de ciclistes. El 2020 va aconseguir 15 ors entre campionats mundials, europeus i nacionals, i el passat mes de juny es va fer amb tres plates al Mundial de Cascais (Portugal).

Inverse també té l’honor d’equipar a aquest gran ciclista en el seu club (el centenari Club Ciclista de Sant Boi de Llobregat) ia la Selecció Catalana de Ciclisme.