Marta Molist guanya la mítica CCC del Ultra Trail du Mont Blanc – UTMB

Marta Molist de l’Inverse Team Trailrunning guanya amb rotunditat la prova CCC de l’UTMB mantenint-se en les primeres posicions durant tota la carrera.

Sens dubte, Marta Molist recordarà el 2021 com un dels seus millors anys de la seva carrera esportiva. Després coronar-se campiona d’Espanya d’Ultratrail a Tenerife i d’un bronze en el passat Campionat del Món de Skyrunning, quedava la cirereta d’un podi en la cobejada prova del CCC de l’UTMB de Chamonix, la màxima fita del trailrunning.

Amb un crono de 12 hores i 50 minuts, la catalana va portar el dorsal 3020 i es va mantenir durant gairebé tota la cursa entre les primeres, superant en l’última fase de la cursa a la txeca Petra Ševcíková que va quedar en segona posició a partir de les Tseppes (km74), on es veuria superada per Marta Molist. El podi va ser completat per la tercera posició de la nord-americana Abby Hall.

Era la primera prova de CCC de 100km en què participava Marta Molist, però en la qual s’havia preparat física i mentalment per afontar la cursa sense pressió i amb ganes de la millor carrera del trailrunning de el món.

Amb calma i confiança, tot i els mals de panxa que va patir la corredora de l’Inverse Team Trail running en l’última fase de la carrera, va afermar la seva victòria fins al final. En Chamonix l’esperaven els seus (especialment, el seu marit i fill) amb un ensordidor aplaudiment per retre homenatge a la gran guanyadora d’aquesta nova edició de la prova de CCC després de 12 hores, 50 minuts i 48 segons.

La cursa de la prova CCC comparteix en gran part el camí internacional de Gran Caminada de la Volta de el Mont Blanc (GR TMB). Aquesta espectacular prova de trail running, conté nombrosos trams en altitud (> 2500m), amb condicions climàtiques que poden ser molt difícils (a la nit, vent, fred, pluja o neu), i que requereix un perfecte entrenament, així com un material adaptat i una capacitat d’autonomia personal.

La CCC ha passat de l’estatus de “germaneta de la UTMB” a la d’una carrera única en el seu gènere i entre les més prestigioses del món.